lördag, augusti 18, 2007

Frukost på amerikanskt vis

Fick för mig att testa ett nytt recept. Det händer då och då att jag får en snilleblixt och måste omvandla den till ett fungerande recept. I går var det att göra helt vanliga amerikanska pancakes. Var säkert mentalt påverkad av språket i Colorado Avenue, för när jag läste receptet förvandlades alla svenska ingredienserna till svengelska ord i mitt huvud.

Resultatet var toppen, så här kommer receptet:

American Pancakes (4 p)
250 g mjöl
100 g strösocker
7 g bakpulver
5 g vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
5 dl mjölk
30 g smält smör

Blanda alla torra ingredienser i en skål, vispa lätt äggen och smöret med mjölken så att allt blandas. Häll därefter hälften av vätskan i de torra ingredienserna och vispa smeten slät. Häll i resten av vätskan och vispa igen smeten slät. Smeten ska vara rätt tjock för att inte rinna iväg i stekpannan. Stek på medeltemperatur i vanlig stekpanna cirka 8 cm stora plättar 1 minut på var sida.
Ställ plättarna på varandra och pudra florsocker mellan dem. Avsluta med några färska bär, hårt vispad grädde och mycket lönnsirap.
Jag försökte mig också på att göra en spaghetti al limone igår. Man kan göra mycket annat med en stor bit Parmigiano-Reggiano än slänga den med soporna insåg jag när pastan var klar. Det receptet tänker jag inte lura på någon annan kan vi ju avrunda den pinsamheten med.

Inga kommentarer: