fredag, januari 25, 2008

Fredag. Äntligen!

Nu slutar den tredje veckan på raken med enbart kvällsturer på jobbet. Det går inte att beskriva med ord hur skönt det ska vara att vara ledig vardagskvällarna igen och inte ligga klarvaken till morgontimmarna för att man inte hunnit varva ner efter jobbet innan det är läggdags.

Vi packade den nya bruna resväskan på 15 minuter sent i gårkväll och nu direkt efter jobbet bär det av 500 km norrut. Efter mycket eftertanke blev färdmedlet tåg. Vågar inte riskera att krascha Den Vackra Blå. Räddningstjänstens larmradio ylade hela eftermiddagen i går efter det ohemula snöovädret, jag räknade till fem personbilar som vurpat och landat på taket. Och det bara i centrum. So train it is.

Jag passade på att fira fredagsmorgonen med en croissant och en Runebergstårta från Picnic.
Sämre start på dagen kan man få.


Picnic (1 st / 2,90 euro) *****
Mörkaste bakelsen hittills i år har också den bästa smaken. Tårtan är aningen torr i den övre delen men den distinkta arraksmaken kompenserar för detta. Sylten tycks ha gått genom ugnen, den är rätt tuggummiseg. Mandelbitarna är ersatta med dito flarn vilket ger en direkt angenämare känsla, det är inte så vasst och fastnar inte i tänderna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan. Är inte säker på att du vet vem jag är, men släkt, det är vi. Har en Kovjokibördig far som du är småkusin med och jag brukar se ditt namn i en viss Hesa tidning. Alltid trevligt att hitta släktingar i alla världens hörn :)