lördag, september 01, 2007

Dagen efter

God morgon! (... eller något ditåt ...)
Klockan är tio i sju och om bara några timmar är det läggdags. Det blev en fantastisk kväll igår, många oväntade ansikten och oplanerade förehavanden. På ett sätt kändes det som en exkursion tillbaka till studietidens helger.

Inledde kvällen på Meze Point, den lilla medelhavsinspirerade restaurangen i gamla Danske Smørrebrø i WTC. Beställde in en av varje på menyn och åt tills det stod ut genom öronen. Och drack rosévin. Just rosé har blivit den här sommarens dryck, på samma sätt som det var det röda bubblet Lambrusco var för något år sedan. Igår blev det Peñascal, Pedros favorit. Mycket gott. Fixade en flaska på Alko idag också, just in case.

Snabbtur upp till Torni för att kolla på utsikten som sig bör då man har besök i stan. Kö, kö, kö och sedan hiss uppåt, neråt, uppåt och till sist trapporna upp till 13:e våningen, eftersom hotellgäster envisades med att skjutsa oss mellan olika våningar.

Vidare till Nina som hade house trashingparty. Hon har bott i en sjurumslya mitt i centrum tre månader nu under sommaren och i dag skulle alla flytta ut eftersom huset ska totalrenoveras. Alla som bodde i lägenheten har någon sorts konstnärlig ådra och lät den flöda längs med väggarna i lägenheten. Mycket inspirerande, men ändå skrämmande. Jag trodde house trashingparties var något som bara fanns i amerikanska high school-filmer.









Hade perfekt utsikt över finska mästerskapen i fyrverkeri från hennes balkong mot Kajsaniemiparken. Men som vanligt var fyrverkerierna bättre ifjol. Samma regel som då killar talar med varandra om hur roligt det var i militären tillämpas på fyrverkeri-fm. För milin är inte en rolig grej. Jag säger då bara det. Jag jämför alltid fyrverkerier med VM som mamma och jag såg i Stockholm då jag var en liten valp. Troligtvis var det ungefär av samma kaliber som det här, men det kändes mycket, mycket större och finare. Nu var det ju bara en massa okoordinerade raketer, pangpang och krutrök.








Vi avslutade kvällen på krogen. Som jag tidigare skrev var det första gången vi gick ut i Helsingfors sen i november. Rökförbudet har varit i kraft några månader nu och det märktes i luften där inne, det var mycket lättare att andas, men usch så dansande och drickande människor luktar illa! Och så hade jag glömt bort att man inte ska prata med folk, för då dras dansgolvsröken in i halsen och man tappar rösten.

Vi överraskades av att se bekanta ansikten på stan, Petra, Niki och Jojo hade också hittat ut. Så jag satt och skrikpratade i en timme. Och har inte en tillstymmelse till röst idag.

Tror det dröjer till våren innan jag glömt hur man mår efter en kväll på krogen. Så då utsätter jag mig själv igen. Förhoppningsvis inte tidigare. Trivs faktiskt mycket bättre med att sitta hemma en helkväll. I kväll blir det tv, sällskapsspel, en flaska vin och chokladsufflé. (Det är positivt att vara gift med en universitetsgastronom och ha klasskompisen på besök - då överöses man med fine dining-mat.)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Daniel får väl lämna ett avtryck här till herr "Böna". Wery Long time no see :p Hoppas allt ok med dig och så.

Favvocitat:

Live Long And In Prosper!

Björn Heselius sa...

Hej! Roligt att höra av dig! Allt på bästa sätt här. Var i världen bor du nu för tiden?
/B

Anonym sa...

Bor i nållåttaland.. Hamnat på skolbänken,, *Suck* :) sånt som händer då man inte vill jobba inom kundservice yrket. 5 år får räcka för det ;)

Björn Heselius sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.